// //Nightlife photography

by:
Loading

About me
Huidige situatie
Begin 2015 heb ik Groene Co-Creaties opgericht en samen met stichting Het Groene Leven Lab hetmaken van een zonnebloemdoolhof opgezet. Dit om samen met elkaar amsterdam een stukje mooier, groener en leefbaarder maken.


Historie
Ongeveer 14 jaar geleden heb ik op een rommelmarkt in ruigoord een oude 2e hands analoge camera (Yashica FR1 met carl zeiss 1.7 50 mm lens ) gekocht en was vastbesloten om me de beginselen van fotografie aan te leren.
Ben begonnen met een cursus zwart wit fotografie bij het ACF waarbij het zelf ontwikkelen en afdrukken in de doka centraal stond
Op dat moment had ik eigenlijk nog geen idee wat ik eigenlijk met fotografie wilde doen en wat ik eigenlijk wilde fotograferen.
Tot het moment dat ik op een feestje belande op een nogal ongebruikelijke lokatie diep onder het IJ in een in aanbouw zijnde metrotunnel. Toen had ik door dat dit hetgene was wat ik moest fotograferen.

'Zirk' @ koninginnedag 2003

Helaas had ik toen niet mijn camera bij me maar gelukkig kreeg ik een maand later een herkansing na koninginnedag alwaar het aan de andere kant van de tunnel nog eens dunnetjes over werd gedaan.
Het enthousiasme en inzet waarmee zoveel mensen er gewoon voor zorgden dat er een spontaan en belangeloos zo'n fantastisch feest kon plaatsvinden sloeg over naar mijn fotografie waarbij ik achteraf belangeloos de fotos deelde met de organisatie en artiesten die betrokken waren.
Hierdoor raakte ik meer en meer verzeild in het uitgaansgebeuren waarbij sluitingstijden een onbekend begrip zijn.

Mijn interesse strekte zich echter ook uit naar andere vormen van uitgaan en dansmuziek.
Overal waar ik organisaties en of artiesten ontmoette die met passie werkten aan hun feesten/evenementen werd ik bevangen om dit zo goed mogelijk vast te leggen en dat unieke moment te vangen zodat het niet verloren zou gaan. De afgelopen 5 jaar ben ik hierdoor op heel wat uiteenlopende plekken gekomen van de grootste kraakpanden tot de meest luxueze clubs.

kraakpand juli 2004


Supperclub october 2007De afgelopen 10 jaar heb ik meer dan 850 verschillende feesten, festivals, optredens, evenementen vastgelegd
op meer dan 120 verschillende locaties waarbij het merendeel in of rond amsterdam en daarbij honderden artiesten, djs, bands in actie vereeuwigd.

Hoop dat de komende 10 jaar net zo enerverend, spontaan, avontuurlijk, uitputtend en fantastisch worden als de afgelopen 10 jaar.
Naar de toekomst toe ga ik dit jaar ook een expositie geven om ook zelf te kunnen terugblikken op de afgelopen 5 jaar.


Daarnaast ga ik dit jaar mij ook als freelancer aanbieden om mijn passie enigzins te kunnen blijven bekostigen.
Maar het belangrijkste is dat ik hoop dat ik hierdoor ook weer nieuwe wegen ga ontdekken die ik ook nog niet kende en weer op nieuwe plekken kom die voorheen voor mij onbekend waren en waar ook mensen met veel passie en enthousiasme bezig zijn leuke dingen te ontwikkelen.

groet en tot het volgende feest
Arthur alias hos